Complimenten voor mijn luisterboeken? Zet ze bij het boek zelf! Je vindt ze hierboven in het uitklapmenu onder Librivox. Heel erg bedankt alvast.
Woorden zijn mijn werk, zowel in geschreven als gesproken vorm. Transparante teksten die direct duidelijk maken waar het om draait. In een vanzelfsprekende stijl die uitnodigt tot verder lezen of luisteren. Lichte, kleurrijke taal. Het is de toon, die muziek maakt van noten.
Sinds 1993 ben ik zelfstandig ondernemer. De eerste jaren presenteerde ik vooral, later verschoof het accent naar schrijven, zowel commercieel als journalistiek. Nooit heb ik afscheid willen nemen van het één of het ander. Sinds 2005 combineer ik de twee vakgebieden door schrijfcoachings en -trainingen te geven. Eind 2008 begon ik samen met compagnon Maria Neele Kiezel Communicatie.
De computer is een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks leven. Niet alleen vanwege mijn werk, maar ook als hobby en als netwerkmedium. Mijn profiel is te vinden bij veel online netwerken zoals Google+, LinkedIn en Twitter. Ik lees graag en ik lees graag voor. Dat laatste doe ik vooral voor LibriVox, een club die als ambitie heeft alle boeken waarvan de auteursrechten verlopen zijn als luisterboek uit te brengen.
Ik wil u graag bedanken voor de de boeken die u voor Librivox voorleest. Er zijn maar weinig mensen die dat zo goed doen!
Ik luister altijd met mijn i-pod, in bed, voor het slapen gaan.
Ik hoop dat Woutertje Pietersen gauw klaar is!
Met vriendelijke groet,
Marie-Louise Gerla (uit Den Haag, uit de wijk waar Couperus woonde, en waar Eline Vere rond liep)
Hier nog een enthousiaste luisteraar van je ingesproken boeken voor LibriVox. Héérlijk, die verhalen van Couperus… Je leest de verhalen zó goed voor! Bedankt!
Dank je wel!
Woutertje Pieterse is overigens klaar. Wilde er een postje aan wijden, maar is er nog niet van gekomen.
Ik zoek nog een nieuw project nu, maar ben er nog niet uit. Alles wat ik uitzoek is óf al gedaan, óf het copyright is nog niet verlopen…
Goeiemorgen Caroka,
Na hoofstuk 7 van ‘Van de koele meren des doods’ ben ik uw website maar eens gaan zoeken ;)
Ik luisterde , om in slaap te vallen, altijd naar Amerikaanse hoorspelen via een stream. Nadeel daarvan is dat daar nogal wat geluidseffecten en soms dramatische muziekstukken voorbij komen, waardoor je dan weer wakker schrikt als je bijna slaapt.
En toen ontdekte ik de LibriVox audioboeken… Ideaal! Ik zet een hoofstuk aan en wanneer ik nog wakker ben na een hoofstuk, kies ik een volgend hoofstuk etc. Als ik in slaap val, kies ik de volgende dag gewoon het laatst gekozen hoofdstuk, zodat ik het verhaal helemaal meekrijg…
Dan heeft u ook nog een prettige stem om naar te luisteren. Ik denk dat ik -wanneer ik De koele meren- zelf zou hebben moeten lesen, smel was afgehaakt, maar luisterend is het een mooi verhaal.
Met vriendelijke groet,
Kitty
Dus als ik het goed begrijp zijn mijn luisterboeken heel slaapverwekkend hahahahaha?
Maar bedankt voor het compliment, Kitty.
Hier nog zo één! Van de Koele meren Des Doods luisteren of in slaap vallen: allebei prima. Enig nadeel is dat ik na deze geen andere voorlezer meer wil… Ik kwam er toevallig bij via een Iphone-app genaamd TuneIn Radio. Is er nog er nog een handiger medium dat je stem streamt? Veel dank!
Wat een fijne reactie ook, Jeroen! Heerlijk. Als Van de koele meren je eerste boek met mijn stem is, kun je nog wel even vooruit. No worries.
Ik wist trouwens niet dat ik via die app te vinden was :-), zal ‘m eens gaan downloaden.
Ik denk dat het gemakkelijkste is om de bestanden zelf van Librivox te downloaden en dan via de mediaspeler in je telefoon af te spelen. Ik weet eigenlijk niet – ik luister zelf nooit naar luisterboeken… Ik zal eens navraag doen en kom er op terug.
Vorige week downloadde ik de app “eBooks Eregalerij” – 25 klassiekers van de Nederlandse en Vlaamse literatuur gratis en voor niks op je iPad, een aanbieding die ik niet kon laten liggen. Ze allemaal lezen, gaat vast niet lukken en dat hoeft ook niet, maar een stuk of tien – of acht, of misschien maar vijf – wil ik toch wel graag lezen.
Om de een of andere reden begon ik aan Frederik van Eedens boek “Van de koele meren des doos” en al na een paar bladzijden begon het me te boeien. Het taalgebruik is, voor ons, misschien wat hoogdravend en gezwollen, maar toch ook wel weer mooi en Van Eeden zag toch maar mooi kans om spanning in dit, naar tegenwoordige maatstaven en opvatting, wat drakerige verhaal te brengen. Je voelt de dreiging; je voelt dat dit verkeerd moet gaan.
Toen ik eens op het boek googelde, zag ik dat het ook als audioboek beschikbaar was. Nu hou ik niet zo erg van audioboeken, om de eenvoudige reden dat ik er mijn aandacht niet bij kan houden. In de auto misschien wel, maar ik rij geen afstanden meer en gewoon thuis, achter de pc, lukt het me werkelijk niet.
Maar, ik wilde graag eens horen hoe die gezwollen taal van 1900 van Van Eeden voorgelezen zou klinken en dus ging ik terug naar het begin van het boek op mijn iPad en startte hoofdstuk 1 van LibriVox. Dat werd een verrassing en dat is dan een understatement.
Allereerst werd ik getroffen door de mooie stem van Carola Janssen en haar zo plezierige manier van voorlezen. Maar er was méér. Tot mijn niet geringe verbazing bleek dat heel prettig te zijn: lezen en tegelijk ook luisteren! Ook tijdens het lezen willen mijn gedachten nog wel eens afdwalen, zodat ik vaak hele stukken terug moet lezen omdat het nog niet voor de helft tot me is doorgedrongen. Bij lezen en tegelijk luisteren is daar geen sprake van. Ik lees en luister haast ademloos. Ik merk dat ik de neiging heb om sneller te lezen dan Carola voorleest, maar dat onderdruk ik; als ik het tempo van voorlezen ook bij het lezen aanhoud, neem ik de tekst veel beter in me op.
Ja, het is werkelijk een ontdekking – bijna een openbaring – en ik ga zeker meer boeken op deze manier lezen en beluisteren.
Mijn complimenten, Carola. Dit is vakwerk en dat waardeer ik, in welke vorm dan ook, altijd.
Nu vergeet ik de eigenlijk aanleiding tot mijn reactie helemaal!
In hoofdstuk 25 ben je een gedeelte vergeten. Bijna twee pagina’s en zeker geen onbelangrijk gedeelte van het verhaal. In het eBook is dat het grootste deel van pagina 398 en de volledige pagina 399.
Het laatste dat je voorleest is:
“Maar Ritsert trok met miachtende miene de schouders op.”
om dan vert te gaan bijpagina 400 eerste regel:
“Dien voormiddag al lag er een gezegeld briefje op hun kamer….”
Dat merk je dus alleen als je én leest, én luistert.
“
Hé dat is gek! Alles wat ik voorlees, wordt gecontroleerd door iemand die het net als jij luistert met het boek ernaast. Maar die zal ook wel eens minder alert zijn. Ik zal controleren of het in mijn bestanden ook het geval is en dan kijken of ik het kan herstellen. Weet je toevallig in welke minuut het is? Ik heb namelijk geen paginanummering, maar één groot tekstbestand.
En ook: hartelijk dank voor je reactie en de complimenten. Ik heb zelf geen geduld om naar een voorleesboek te luisteren, inderdaad om iets wat jij ook noemt: voorlezen gaat langzamer dan in je hoofd lezen. Maar ik geloof meteen dat je op die manier het boek beter in je op neemt.
Tot 7.54 is het allemaal correct, maar dan ontbreekt er ene heel stuk.
Ik heb het inmiddels gecorrigeerd. Binnenkort is de nieuwe versie van hoofdstuk 25 te downloaden.
Groet,
Carola
Dag Carola, wat heb je Van de Koele Meren des Doods ontroerend sereen voorgelezen. Veel dank!!
Dank je wel voor het compliment! Dat hoor ik graag.
Hallo Carola,
ik zou graag willen weten of er een complete versie van “een coquette vrouw” bestaat.
Nee helaas, het project is in de steek gelaten.
Onlangs luisterde ik Eline Vere en de Stille Kracht van u. Werkelijk geweldige luisterboeken.
Fijn om te horen! Dank je wel.
Carola
Ik heb genoten van Eline Vere!
Dank u wel!!!
Graag gedaan!